provridning :D

hej alla <3
idag så var det en som prov red santana vill bara till äga att han inte är tillsalu utan att ja behöver en medryttare till han, pga att ja ligger så jävla mycket efter i skolan -.- och ja vill inte att han ska känna att ja stressar med han :/ så då blir det en till medryttare, hoppas det går bra denna gången :) han alltid typ jagat iväg alla, hehhhee ^^(a) men ja e rädd om min häst <3 han är ju min älskade bäbis ponny (L)
men om vi ska hålla oss till ämnet då, så allt gick bra, ja var lite stresad eftersom ja e lite elr ah, mycket rädd för människor, hmm, men tar mer om det sen. men först red ja i min DRESSYR SADEL OCH DESSYR TRÄNSET ja fick av vendela ;oo det var hemskt att rida i den på något sätt ?... det känndes så konsigt, så ja fick rida western i den det gick ju lite sådär, hahhaa, kunde inte sitta i traven, kunde inte ens göra lätt sitts, elr nu va det heter x) hahhaha, kände mig som ett ufo som hade hamnat på fel ställle, hahahahha ^^ men allt alltså bra, fick bara lite panik i början men det gick över :) hon som prov red var jätte duktig, bara att hon var lite hord i handen men det var ju första gången hon red så ja kan faktisr förstå henne lite. men det hon inte viste var att ja kollar inte om hon rider snyggt utan ja kollar mer hur hon hanterar santana och hur han funkar med henne, ja bryr mig inte om hästen går upp med huvudet första gången, det gjorde santana med mig, han gick jätte fult första gången ja red han, hade förut bara ridit på små snälla isisar på ridskolan och sen så hoppa ja upp på ett arabiskt fullblod x) men det blev ja och han och alla problem vi har haft, men ja var inte rädd ja viste att bättre tider kommer ;) och det gjorde det också och det är därför ja inte bryr mig första gången någon rider han, kollar som sagt hur dom funkar ihop :D
efter hon hade ridit, så gick vi en liten runda elr ah, vi skulle gå en men ja fråga om hon ville rida på ängen ist för i hagen så är det bara uppförsbakar och det är ju inte så lätt att rida "fint" då. så hon red lite på ängen sen så gick vi in och borsta santana och sen så fråga ja lite saker och det var lite oväntade svar men ja accepterar dom :) och dom svaren var inte dåliga, elr bra, dom var inte heller rätt elr fel. ett utav svaren var att hon aldrig hade longerat pga att hon inte hade fått av dom som ägde dom hästarna som hon hade ridit, så det fick hon testa, för att var första gången så var hon jätte duktig :) hon behöver bara öva lite till sen så sitter det ;) men hon var verkligen duktig :D och efter dom hade åkt så lekt ja och santana lite i hagen (a) det gick supper bra tycker ja, först longera ja lite till, bara bytte lite varv och gjorde inkalningar och så och sen så fick vi busa runt lite löst, det var supper kul (a) ^^
han var supper snabb så ja fick springa som en idiot, hahahha ^^ men i början var det lite "huu, så tråkigt, men jaja, det får la gå bra" men sen så blev det bus ;) min underbara ponny <3
men ja måste nu så puss och kram <3

// emme


ja och santana - så jävla bäst e vi (L)

busbus ^^

du är min ängle utan vingar, du är den som får mig att leva <3

älskar bilden på något sätt x) i love u my beautiful horse <3 

i love u to the end <3 

för världen är du bara någon, för mig är du hela världen !<3
utan dig hade inte ja varit något <3,
- tack älsklign för att du finns i mitt liv och ja i ditt (L)
 

sorry :/

hejj!
sorry för dålig uppdatering, hhehhe, men jag har inte mått så bra nu den sista tiden, har inte varit i skolan på ca fyra veckor nu, det är lika med en månad :/ det är lite jobbigt, riskerar att gå om åttan :(
menmen, nu ska ja börja pallra mig till skolan och så ska ja få vg i svenska och so, huu, det kommer bli jobbit men det blir bättre när ja får en medryttare och börja gå till skolan igen.
just de imon så kommer det en som ska prov rida santana, det ska bli kul och kolla hur hon sköter santana ;) men det kommer nog gå bra. idag blev det inget stall santana får vila lite idag, vet att det inte va världens bästa vilo dag om en ska komma och prov rida imon men ja ska rida han lite innan, och så ska ja träna lite innan hon kommer så det ska nog gå lung och bra ;)
men det kommer mer imon om hur det gick och så imon ska ja också kolla på en annan sak men det säger ja inte än fören något e bestämmt :)
men nu ska ja äta china mat, elr nu va det är så ah,
beybey :D

// emme

dagen (27/5)

heyy everybody !
sorry för att ja inte skrev om dagen igår, men ja hann inte för ja kom hem vid ca 6-7 och då skulle vi äta sen så satte ja mig och plugga lite. så det blev inget inlägg igår :(
men nu blir det de ist :D

27/5
när jag kom till stallet hade hästarna precis fått mat, och jag som hade tänkt att träna i hagen. men eftersom dom hade fått mat så lätt jag dom äte lite och sen efter ett tag så gick jag och hämta santana och så träna vi lite i hagen :D vi tränade på att flytta olika delar med tryck och utan tryck. det gick bra. sen så lätt fick han gå och äta med dom andra hästarna. så gick jag in i stallet och villa lite x) sen så hämta jag in killen och lotus och så fick santana stå kvar eftersom jag skulle rida i hagen. så jag hämta sadel, träns, repgrimma, halsring och borstar så klart :D och så borstar ja han sen så la ja på han sadlen och det gick jätte bra för han fick så lös, så han stod stilla där :) supper duktig häst ja har ;) men man såg att han blev glad. sen efter det så satte jag på han tränset och red lite med det i hagen ca 15 min och öva svängar ,stanna ,backa och andra grund saker. sen så tog jag av han tränset och red lite i rep grimman och halsring, han lyssna bra när man svängde och backa men inte när man skulle stanna. hmm, fattar inte riktigt det man det får man ju öva på ;) red med det ca 15 min och sen så hoppa jag av och longera lite med sadel på. det gick också bra, men han ville inte riktigt gå i vänster varv så jag node inte med att peka ut han så jag hämta min pekpinne och då vad de precis som om han, ah vet inte vad... ;oo det var jätte konsigt när jag tog upp den och tog den nära han så sprang han ifrån den ... ?;oo och sen när jag slängde ifrån den så var det som om inget hade hänt och jag testa detta några gånger och då hände samma sak, när jag hade den så var han rädd, när jag tog bort den så gick han jätte bra, skulle kröka på nacken och lyfta sig jätte bra och gå jätte fint. han gjorde så i båda varven ?;oo om någon har nått bra svar på denna fråga så kan ni gärna lägga en kommentar. sen la jag ner pekpinne "exprementet" och så lekte vi lite :)
men det är också en skum sak, assa när vi leker ibland är jag jätte intressant och åh, då ska man leka o allt och lyssna när man roppar santana och följa efter och allt men sen när det har gått nån minut så ska man gå iväg och skita i de som jag gör ?;oo det är också en grej som jag vill ha svar på? att santana kommer när ja kallar på han och allt, och sen några minuter efter så ska han springa iväg och inte lyssna alls och sen så går det några minuter och så kallar man på han och så kommer han och så håller det på. vrf ? om någon vet släng en kommentar :)
sen efter detta tog jag in han i stallet och borsta av han och allt, han var jätte svettig, så han fick bli av duschad sen lite på bogen, magen och benen han tycket det var jätte sköönt ;) jag tvätta han man också, och så flätta jag den sen ;) och så torka jag han med en liten handuk det gick la sisådär, men lite torr blev han och sen så fick han gå ut i solen igen med lotus och killen. sen så blev santana på jätte lek humör så vi sprang runt i hagen :) det var roligt, och killen och lotus bara åt medans santana sprang runt :) det va det som hände och jag tog lite bilder från när vi leker i hagen men dom kommer upp sen har inte fört över dom en från kameran x)

men nu ska ja gå och äta mat ;)

puss och kram

// emme

dagens planering (27/4)

idag hade jag tänkt att rida ut lite, rida i western sadel och rep grimma men det är det att jag funderar på om jag ska rida i hagen och testa rida helt löst i hals ring ? :)
jag vet inte men iaf, ja åker upp till stallet runt tolv, 1 för jag ska äta och så ska jag smsa min fröken och kolla lite grejer. och så ska jag göra lite avslappning.

men jag ska börja med att ta in santana göra en riktig ordentlig borstning och så ska jag ta ut flätorna i hans man och sen så ska jag göra nya. sen så ska ja sätta på han halsringen och så ska jag ha repgrimman på och ett ledrep. för det är typ första gången jag gör detta på "riktigt" på santana. men jag ska rida i hagen, sen så ska ja släppa han lös och så ska vi leka och träna lite. sen efter det så ska jag rida ut lite tror jag för det känns som om det var så länge sen. och så ska jag mocka, fylla hö och så ska ja blötta ner hans man och göra nya flättor i den ;) så att den vääxer :D
så här ser nog dagen ut idag, men ni får gärna komma med tips på vad jag ska träna ;)

pus och kram

// emme


4 månader ;oo

heyy alla.
det blev ingen skola idag heller :/ jag tror inte att jag har varit i skolan på ca tre veckor nu och så har jag inte varit i skolan under påsk lovet. så det blir ca en månad som jag inte har varit i skolan. snacka om att jag ligger lite efter. menmen, vad ska jag göra. jag kan inte hjälpa att jag har dom problem jag har. men nu har jag snackat med kuratorn och nu ska ja inte få redovisa något på hela tiden kavr tills sommarlovet. det är skönt, få det lite lättare att gå till skolan. och så ska ja få hämnting på måndagar, och så ska jag ta bussen som går 07.25 ist för 08.57. det är också lite skönt, att komma till skolan få en macka och sen bara sitta inne och koppla av lite innan alla människor kommer.
men nu ska jag inte babla så mycket om mitt liv, för jag ska göra ett annat inlägg om hur min träning med santana ser ut idag.
känner att jag behöver komma upp till stallet och koppla av lite och känna att ingen kan störa mig.

så hejdå för en liten stund ;)

puss och kram

// emme



bilder fårn dagen med natha<3

nu kommer bilder från träningen med natha :D <3
kommentare <3


emelie och santana

emelie och santana

emelie och santana

emelie och santana

emelie och santana

emelie och santana - "javet att grimman sitter sätt, men ja hängde
inte riktigt med x)

emelie och santana - evig kärlek (L)<3

puss och kram <3

bilder från promenaden <3

nu kommer bilder från våran promenad i söndas :D<3
glöm inte att kommentera ;)<3 


                              jag och santana <3

                           jag och santana <3

                              jag och santana <3

                            jag och santana <3

                              jag och santana <3

                             jag och santana <3

                - santana min ängel utan vingar (a) <3

bilder från nattahs stall <3

kommentera ! <3


                            nattah och segra <3

                                 nattah och segra <3

                                 nattah och segra <3

                                nattah och segra <3

puss och kram <3


nu kommer bilderna som jag har lovat!

heyy alla !
jag vet att jag inte har varit så uppdaterad nu på sistonde,
och detta beror på att det inte har funnits någon tid :(
men nu kommer en snabbis sammanfattning om min helg ;)

Fredag: pappa kom och hämta mig och nattah vi åkte hem till gråbo, vi tog en snabbis förbi hästen snacka om han var glad att se mig.
han gnägga när jag sa hans namn :'D det känndes som om jag hade varit borta en evighet :(
efter att jag hade pussat och kramat santana så drog vi oss hem till mamma och sov över där en natt.

Lördag: sen på lördagen så var det ju påsk och då skulle mammas pojkvän komma och hälsa på och han hade med sig sin mamma. så vi fick träffa henne sen så åt vi lite mat sen så drog vi hem till pappa och hade huset för oss själva, för pappa, emelie.k (pappas tjej) och jennie var och åt mat hos emelies föräldrar. så vi hade ff, vi grilla lite kolla film och åt godis :D

Söndag: sen så söndagen så ah, va gjorde vi då? - jo vi åkte till allum en snabbis på morgonen sen så drog vi till stallet och red lite :D skulle blivit lite fotande med kameran men mina minneskort skulle ju börja cpa -.- så vi fick fota med min tööööggga iphone ... och bilder fårn den dagen kommer senare :D

Måndag: idag skulle nattah åka hem ... det var tråkigt menmen, vi får ses snart igen :)
sen efter det så skulle hela dagen bli bajs menmen, sånt får man ju leva med. sen åkte ja till mamma och ska vara där en vecka. och det ska bil roligt :D

puss och kram - emme

dagen med nattah :D

hej alla och nattah ;)
idag väkte nattahs mamma oss kl. 10.45. då så ville inte nattah vakna så då prata ja och nattahs mamma sen så vakna nattah och va med i samtalet :)
när nattahs mamma hade gått så låg vi kvar i våra sängar, det va gött ;) men sen gick vi upp och åt något gott och drack te med honung ^^ *gooott!*
sen så åkte vi till stegra (segra) (a) pöss på dig nattah vet att du blir sur x) <3
älskar dig (L)
det gick bra ska inte gå in på detaljer men det gick bra, det var första gången som ja träffa stegra (segra). och det gick också bra :D
vi va ute och gick med henne för att hon hade typ nån vilo dag så hon skullle stå egentligen men vi va ute med henne ;)
hehehehe, busiga vi e (a)(y)
sen åkte vi hem och kääääka mat ! det blev kött, ris, salad och béanessås *hehhehe, stavning*.
och sist men inte minst, PÄRONSAFT !! <3
& nu så sitter vi här och väntar på min sega pappa. för han ska hämta oss så vi kan åka hem till gråbo :D
och snart så ska ja dra, men det kommer upp lite mer inlägg sen, för ja och nattah ska till stallet och så ska vi ha massa sköjj ikväll / natt ;)<3
men nu ska ja dra,
puss och kram så länge

// emme

ps. slänger upp lite bilder sen från dagarna med natha pratille & nattah borås :D <3








                        nattah & segra - vintern 2010


nattah borås :D<3

hej alla !
idag så åkte ja till nattah i borås, vi har haft det jätte roligt, bah så alla vet ;)
men ja ska ta allt fårn början (a)
det börja med aatt ja går upp kl. 05.30 ... *huuu* menmen, det var bara för att ja och pappa skulle åka tidigt så han kunde lämna mig i borås innan han börja jobba :D
så de va ju jätte gulligt av hand :* sen så när ja kom hitt så satt vi och dega lite på hennes säng och typ snacka lite och översatte lite engelska grejer ^^ sen så skulle hon till ....... TANDLÄKAREN ;sssss :'''( den är faaaaaalig :// men som tur var dog hon inte :'D hon fick bananlack så hon kunde ha dött :'( men efter TANDLÄKAREN så gickvi lite på stan och ah, självklart skulle ja få en av mina vackra ångest attacker -.- så ah, vi fick gå där det inte fanns några människor xD sen så när ja hade lugnat ner mig så gick vi till bussen för vi skulle äta pizza :D<3 men gissa vaddå ? ;oo då skulle det inte komma nån buss ... men efter ett tag så kom det en buss och då så åkte den åt fel håll xD så vi fick sitta på den ända tills vi kom rätt :D och när vi var på väg ditt vi skulle så skulle de ju självklart gå på en FULLE GUBBE !! och sätta sig precis vid oss -.- så han skulle ju börja babla och ja e ju som ja e och ja kan inte hålla mig för skratt men ja försökte och det gick inte så bra ^^ men sen så kom det på några killar som fick börja prata med han ist (y) :D
det var tuuuuur tycker emelie ;)
men efter våran hämska åktur så kom vi fram till pizza resturangen och åt våran efterlängtade kebab pizza :'D det var så jävla gott !!!! (a) så ja gluuuffsa i mig en halv pizza medans nattah tog de lungt med den andra halvan. och till er som inte fattar att vi dela på en pizza så ska ja berätta för er; - det gjorde vi ;) och de va jätte goooooott !! <3
kärlek till kebab (Y)(L)
menmen, sen så kom nattahs föräldrar och hämta oss, och så åkte vi hem och åt mer fika ;sss *hmm, emelie måste nog banta, för nattah ska ju mäe mig imon (fredag) och då ska vi vara hemma på lördagen ;) och det kommer bli mycket GOOOOODIS OCH ANNAT GÖÖTTT ;)* men nu om vi ska åter gå till ämnet då (a)
så efter fikat så gick vi ut och cykla, hehehhe, det var jätte roligt, för på hemvägen så skulle ju ett jävla djur flygga in i mitt öga -.- :'( det gjorde ont, men ja överlevde som tur var ;D
när vi kom hem så skulle vi ju självklart göra mer hål i öronen ... * hmmm* gissa vad som hände med mig ? ;oo det börja spruta ut blod som en fontän (vet inte hur de stavas elr vad de heter). så ah, så gick det ju med de hålet så nu ska ja bara göra hål på studio elr va de nu heter x)
för ja fick jätte ont :'( och det ville inte sluta blöda och ja klarar inte blod, heheheh x)
men efter vi fick stopp på min finna fontän (stavning) så åkte vi till borås fälltklubb elr nått heter den (a)
därför att nattah skulle rida lektion :) men innan vi åkte ditt så åkte vi förbi julia = nattahs syskon barn och hämta henne för hon skulle hjälpa nattah med hästen och se när hon red. men i slut ändan så va det ja som fick ta hand om hästen, hahahah xD
men ja dör inte av det ^^, men efter det så kolla vi när nattah red och sen så hjälpte "vi" henne = ja gjorde allt ! ;)<3
men det gör inget :) och sen så när vi åkte hem så fick ja och nattah en klistermärckes attack ;sss ;oo
och efter det fick min mobil en :/ så den är full av klistermärcken x)
den är "jätte fin" ^^ menmen,  shiit samma dagen har varit underbar och rolig och utskämd men det blir mycket plus på den :D<3
men nu ska ja dra för ja ska äta godis som nattahs mamma har skaffat fram, så nu får nattah skynda sig ut ur duschen ;)
annars tar allt slut ^^ (a) hehhehe, men nu ska ja dar...

puss & kram
// emme



                     nattah får stå för bilden :D pöss på dig <3

Designen

Hejsan alla, OCH EMELIE

Nu har jag börjat göra bloggdesign
Fixar och donar

Nu header skall göras, dock har jag inte bilderna för detta
men så fort jag har dom skall bloggen bli klar designad
//Natalie Virtanen (hastsommarbloggarna.blogg.se)

underbar dag :D

hej alla!
idag så har natha (natalie partille) här i gråbo och hon hjälpte mig i stallet och med denna blogg ;)
evelyn va också här men hon stack hem sen, medans ja och natha åkte upp till stallet och red. allt gick bra, vi red i repgrimma och western sadlen. när vi red först så sa natha till mig att ja inte ger han någon frihet. "ja tänkte w00t, va snackar hon om de gör ja la ?;o"  men då sa hon " du kan inte sitta och dra han så mycket i tyglarna, du måste släppa efter mer." ja bah "?" så vissa hon. sen så gick det jätte bra, sen så va vi lite på marken och greja :) det gick också bra, och det kommer lite bilder på det sen och sen så fick natha rida och då skulle hon självklart rida med en tygel. och efter det så fick ja pröva det gick bra i skritt och svänga, stanna, backa, trava *sådär men det gick bra*. men sen i galoppen så gick det inte så jätte bra, ja visste inte vad ja skulle göra xD så det blev bajs av allt nästan (a)
menmen, vad är framgånger utan motgångar ;)
men allt gick bra och ja lovar aatt slänga upp lite bilder nån dag men ja hinner inte nu för att ja ska iväg tidigt imon så ja ska packa sen så ska ja lägga mig tidigt !! och ja menar det tror ja x)
pöss och kram <3

om mig och santana :D

shoo igen ;)

mig (emme); ah, några av er kanske har fattat att ja heter emelie, men för er som inte har de så ah, ja heter emelie, ja e 15 år ialla fall om 10 veckor *hm, tror ja*. ja lider av socialforbi och det är lika med att ja inte gillar att vara bland/med folk. det är lite invecklat så ja kanske går in på det nån annan gång. men om ja skulle beskriva mig själv som person så skulle ja nog säga att ja skrattar åt nästan allt, ja är lite blygg men när ja e med kompisar så vågar ja bjuda på mig själv, ja gillar att hålla på med hästar och andra djur, och jag har en häst som heter santana och han är bäst !
hmm, något mer om mig ? ehh, orkar inte skriva om mig själv nu, så ja går över till santanas del ^^

santana; ah, santana är en arab/new forest och är alltså en korsning till er som inte förstår det, och han är en valack det kan vara bra att komma ihåg x)
han är imp från danmark och ja vet inte så mycket mer om de, vet inte hur han har behandlats där, elr när han kom till sverige men han har varit här ett tag nu, eftersom han är 17 år iår, men han kanske låter gamal och rutten men det kan man lungt säga att han inte e :) han har alla sina krafter kvar och dom kommer han ha en lång tid!
men om man ska beskriva santana som person elr hans personlighet kanske man ska säga ?;oo ajja, javet inte och ja bryr mig inte ja ser han som vilken som helst.
han är smart, lugn i sinne och temprament, och han är duktig och snabblärd. när vi fick han så var han helt okontroller bar känns det som när man tänker tillbaka när alla sa att ja aldrig kommer kunna rida han, att ja inte kommer klara av han att han alltid kommer vara så. och allt vad alla sa, men ja visste att det skulle komma bättre tider och att de skulle bli ja och han på riktigt <3
och då stod ja i ett stall som var duktiga och så men vi passa lixom inte in där ja och santana och sen när vi blev utslängde där ifrån så kom vi till ett annat stall där allt förändrades. då var det ingen som sa du måste göra dit och dat och ja fick börja ta mer ansvar själv. och det har gjort att ja har kunnat träna vad ja vill med santana, göra vad ja vill med santana och allt. så det har gjort att vi har fått bättre kontakt. och nu är han hanterbar, han är kontrollerad han är lixom freedom :D <3
och nu orkar ja inte skriva mer, hehhehhe.
så puss och kram <3

// emme


håller på förfullt men bloggen ^^

hej alla!
nu håller natha på att att fixa hela bloggen så snart kommer det header, design, m.m.
+ att ja håller på att sätta igång denna blogg ;)
på denna blogg kommer det handla om min och santanas vardag och kanske lite om mitt liv.
det kommer nog komma upp lite frågor, tävlingar, tips och texter/tanakr ^^
om det går som planerat ;)
men ah, senare kommer det inlägg om mig och santana och så kommer det ett inlägg om dagen :D
hoppas denna blogg kan hållas igång, för alla andra bloggar ja har haft har ja lagt ner pga att det har blivit lite tråkigt xD
& det är därför ja vill ha tips på vad ni vill att ja skriver om :D
det är bara att säga hur som helst när som helst ;)
men nu ska ja dra, har lite inlägg att skriva (a)
*hahahhahha*
puss och karm ! <3

// emme



            - ja och santana, sommaren 2010

Välkommen till min nya blogg!

Nu startar jag (Emelie) denna blogg.
Jag Natalie från Hastsommarbloggarna.blogg.se
är här och hjälper till med disign =)
//Natalie

RSS 2.0